UPOZNAH TE, POSLANIČE

Datum posljednje izmjene: Srijeda, 12 Oktobar 2022 Objavljeno: Srijeda, 12 Oktobar 2022

1

U okviru mevludske manifestacije “Upoznah te, Poslaniče”, u utorak, 11.10.2022. godine u OŠ “Kladanj” u Kladnju je održana radionica na temu ISLAMSKA KALIGRAFIJA.

 Radionica je i ove godine realizovana u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Kladanj a u dogovoru i koordinaciji Aktiva nastavnika islamske vjeronauke Medžlisa Islamske zajednice Kladanj.

Učesnicima radionice, učenicima OŠ “Kladanj”, OŠ “Stupari” i MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” obratili su se direktorica naše škole, Edina Hajdarević i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice, Asim ef. Esmić.

Gost predavač je bio mr. Fikret ef. Čančar a cilj pomenute radionice je bio upoznati učesnike sa osnovama islamske umjetnosti, posebno arapske kaligrafije.

Arapska kaligrafija je uvrštena na svjetsku listu UNESCO-a i to joj daje dodatnu vrijednost i značaj. Kroz ovu radionicu učesnici su imali priliku, osim teoretskog dijela i praktični dio gdje su se mogli upoznati sa alatima koje koristi kaligraf.

Na kraju, učesnici radionice su mogli pogledati izložbu radova a oni koji su se posebno istakli u ovoj aktivnosti su nagrađeni simboličnim poklonima.

2

6

7

Arhiva